Ne gondolja senki, hogy a hagyományos ételeket végleg sutba kell dobni! Csupán annyit kell tennünk, hogy megvizsgáljuk ételeinket, melyik felel meg diétánknak. A diéta során a kezdeti időszakban a cukor mellett nem javasolt a szénhidrátok fogyasztása sem, ezért ezt szem előtt kell tartani. A cukrot igyekezzünk elkerülni, amennyire lehet!
Lecsó
Hozzávalók:
olaj
vöröshagyma
pirospaprika
paprika
paradicsom
Egy edényben olajat hevítünk, és az apróra vágott vöröshagymát pirospaprikával üvegesre pirítjuk benne. Először a keményebb húsú paprikát pároljuk meg, majd amikor az félig megfőtt, akkor tegyük hozzá a paradicsomot.
Majoránnás sertésszűz párolt brokkolival és kölessel
Hozzávalók:
10 dkg sertésszűz/ fő
majoránna
só
bors
olaj
brokkoli
só
víz
olaj
köles
víz
A sertésszüzet rézsútosan felszeleteljük. Sóval, borssal, majoránnával ízlés szerint fűszerezzük. Serpenyőben olajat hevítünk, és az érmék mindkét oldalát megpirítjuk, majd fedő alatt puhítjuk.
A brokkolit darabokra szedjük, egy edényben fél deciliter hideg vízzel és egy csipet sóval pároljuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, egy főre 10 dkg kölest megpirítunk, majd felöntjük két deciliter vízzel, és megsózzuk.Fedő alatt pároljuk, s közben néha keverjük meg. Az elpárolgott vizet pótoljuk.